Loading page...

Terugblik 2016!

 • Poland Champion
 • Nakende vaderschap
 • Gekke bekken
 • Donkere kant
 • Nieuw avonturen
 • Familiemomenten
 • Poland Champion

  De poulidor van de triatlon werd een klein beetje winnaar. Eerst nog wat tweede plaatsten in XTERRA Portugal en Frankrijk, maar te Polen was het dan eindelijk bingo. Met veertig internationale wedstrijden op de teller en vijftien top drie plaatsten vielen alle puzzelstukjes eindelijk op zijn plaats. Onvergetelijk en voor eeuwig in de erelijst als XTERRA Champion. Ook de Nisraman, La Roche short en de Sandman gingen op het palmares.

  Nakende vaderschap

  Goed dat ik en Leen er vanonder konden muizen naar Livigno. Halfweg juni, Leen net geen 12 weken zwanger, ijsjes uitnodigingen ontwijken. Hoe kan dat nauw? Enkele weken laten kon de boodschap de familie- en vriendenkring in. Het was toen XTERRA Frankrijk, ik teerde op een goede hoogte stage en het fiere geluk van ons tweetjes, drietjes. Het gelukzalige gevoel zou me de hele zomer vergezellenen om met veel grinta en plezier wedstrijden te doen.

  Forza Atriac, Forza trainer

  Een ploeg, club, maten, trainers,… plezier maken maar professioneel er voor gaan. Merci aan al de trainingsmakkers, trainers, coördinators, bestuurders,…

  De trainer maakt de atleet en de atleet de trainer. Het eerste volledige jaar onder Coach Cloet was er knal op. Bedankt Olivier!

  Gekke bekke

  Wat kan ik toch gezichten trekken. Voor dit overzicht heb ik eens de niet mooie foto's er ook ingestoken. Laat ik het houden op en combinatie van 'ouder worden', 'alles geven' en een 'kiekje op het verkeerde moment.

  Donkere kant

  Het is niet allemaal up. De eerste weken te Atriac was aanpassen. Ik leek eerder achteruit te gaan.

  De Grand Raid zege werd voor onze neus weggeplukt en in de eerste XTERRA te Reunion zat ik op koers voor top 3 tot een nagel mijn band doorboorde. Tot op de meet terug knokken en uitgeteld tegen het canvas.

  Eindelijk kwam XTERRA naar België en kon ik op eigen bodem als ambassadeur mijn sport laten zien. Het werd een totale off-day met wat extra littekenweefsel. Ook in de BeMC kwam ik niet onaardig met de grond in aanraking met een gekneusde rib tot gevolg. 

  Nieuwe avonturen

  Een trailrun in de alpen. Altijd al willen doen. 35km, tot ergernis van de trainer, maar achteraf ook van mijzelf. Skyrunning! Zoek het op en doe het maar is mee. Stijfheid tot zeven dagen later. Al heeft dit misschien wel bijgedragen tot het relativeren van de inspanningspijn in de rest van het seizoen.

  Ook de Amphiman te Boom was uniek en voor herhaling vatbaar. Met Thomas bijna verzopen, maar samen afzien in, tegen of met de natuur.

  Familie momenten

  Skivakantie met de familie sinds lang in Flaine, de huwelijksverjaardag van de schoonouders in de Ardennen, een prachtige trouw van de schoonbroer,… en vooral ook de warmte die overheerst in het cross-triatlon milieu en al het liefs van de mensen rondom ons.

  Tot in 2017…we zullen er zijn met ons drietjes. Een extra fan!

Share this post:

Add new comment

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.