Loading page...

T3series finale in Lille

Zondag 25/9 was er de laatste manche van de T3series als afsluiter van mijn seizoen.
"Vandaag is het voor u he Yeray!" "echt een parcours voor u!" Euhm, pardon?
Een brug van 100m, een grasmatje tijdens het lopen, een heuveltje van 4 passen,... Bij deze wil ik toch opnieuw iedereen uitnodigen om te starten in een XTERRA wedstrijd die gemiddeld 2,5 duurt en niet 1u. Je hoeft er zelfs niet meer voor naar het buitenland te gaan. Namen is the place to be en heeft als 1 van de weinige tri-organisaties in Belgie nagedacht over beleving voor deelnemers en supporters. Nu die beleving was er ook wel in Lille. Proficiat voor het team van Trille en Nick Baelus. Een mooie locatie, een lekker deuntje voor de start, zichtbaar en kortbij voor de A-fans,... . Enkel een kleine kanttekening: dat fietslusje op het domein. Please remove! Met een groep van 40man bij regenweer een passage van 2m breed induiken. Iedereen wil uiteraard vooraan zitten. Gekkenwerk. Zelf kwam ik er meermaals met de schrik vanaf door een manoeuvre van iemand voor of naast mij, al kan ik me goed inbeelden dat anderen dit ook over mij dachten.
Om 16u mocht ik samen met 100-tal andere binken opzoek naar een boei 100m verder. Plan was om hier niet al te uitgekookt aan te komen en zo het 'gesop' wat te kunnen beantwoorden. Door me op de tweede rij te leggen lukte dit aardig en met wat toeval kwam ik in de benen van Atriac tank topper Sven te liggen. Comfortabel de tweede ronde afgewerkt en toch iets beter bij de les dan in Vilvoorde. Eens op de bike kon ik met Sven de verloren tijd meteen rechtzetten en na 1 van de 3 rondes was de samensmelting al nagenoeg een feit. Vervolgens het crazy gewriemel tot in de wissel. Als 8ste - 10de begon ik te lopen. Ik voelde me wel ok maar was verbaasd over de snelheid van de triatleten voor mij uit de wissel. Ik schoof rustig op, streed uiteindelijk voor het podium en liep ronde 1 en 2 dezelfde ranking. Wie deelde dan goed in? Uiteindelijk leeg over de finish op een 4de plek. Bangelijke afsluiter! Al volgen nu nog enkele sportieve uitbollers met de Amphiman in De Schorre te Boom en de Ekiden met Scott AC Hulshout te Brussel.

Antwerpse supporters jullie waren top!
Atriac ladies, de leading team for the next years? Congrats

Share this post:

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.