Loading page...

Strategie, tactiek, ervaring of FullGaz!

XTERRA Portugal (zat 27 mei, post wedstrijd shit)

Een plan? Ja trainer: "Hard zwemmen, hard fietsen en dan hard lopen hé." "Komaan man, beetje taakgericht denken met uw koppeke?" Okay dan. Mee zijn met de belangrijkste fietsers tijdens het zwemmen. Ik verdiep: doe mijn meest spannende billenknijper aan en zwem op frequentie zonder techniek. Indien dit niet lukt dan heb ik nog een tweede kans via een blitse eerste wissel. Ik verklaar: Neem als enigste het risico om MTB schoenen vast te klikken op de fiets, maar moet hierdoor wel een northshore nemen met de voetjes niet in maar op de schoenen. Tactiek bike = aanvallen op de fiets. Ik verklaar: Afdalingen eerst nemen of elke kans van aarzeling benutten, iets vlotter dan gewenst overpakken,... . Afmaken in het lopen. Ik verklaar: We beginnen hard en zien wel waar het schip strand. Op save spelen dan gaan we niet winnen tegen de beste van de wereld.

Tot daar het plan. Nu was ik net niet mee in het zwemmen, maar met een hippe wissel kon ik het wel rechttrekken. Na een poepstootje tegen Ruben Ruzafa kon ik wel wat seconden terugpakken. Hij had uiteraard al zijn schattige schoentjes aangedaan en trok meteen door. Tot daar het plan "mee zijn" en "aanvallen" even opbergen en plan B uit de kast. Had ik niet coach, dus op ervaring en fingerspitzengefühl verder. Ik probeerde dan zo snel mogelijk de sprong te maken naar de sterke kopgroep. Hierin Francois Carloni en Ruben Ruzafa. Normaal rijden ze net ietsje beter. Nu kon ik ze inhalen. Lekker lage druk rijden met mijn OHR wieltjes en tubes. Net voor een afdaling kon ik mijn plan terug uit de schuif halen. Hopla als eerste een technische afdaling in. Hierse mannekes! Toch reed Ruben weg in een technischere secties verderop. Ik rekende op Carloni om de in de vlakke strook op de terugweg het verschil klein te houden, maar het beste was er bij hem af. De laatste kilometers waren easy tot ik een volledig verkeerde bunny hop op de stoeprand plaatste. Knal en op de velg de laatste kilometer. Twee minuten achterstand en 11km te gaan. Plan nog steeds te doen. 1:40, 1:30,... Mss wel 1min. Ik zag hem lopen, maar de lichtjes gingen uit op 2-3km van het einde. Vasthouden tot aan de streep die tweede plek. Baby nog even meepakken voor de fotofinish. 

Volgende is Namen. Dichter bij huis gaat het XTERRA feest niet komen. Tot dan!

Groetjes,

Yeray

Share this post:

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.